MTÜ päästab metsapuhvrit harjutusvälja ja Sõmerpalu lasteaia vahel

MTÜ Meie Nursipalu sai 16 mail teada, et raudtee (mis jääks harjutusala piiriks) ja Sõmerpalu vahele jäävale metsale on Keskkonnaamet kinnitanud ca 15 ha ulatuses lageraieteatisi. Esitasime samal päeval kaebuse kohtusse koos esialgse õiguskaitse taotlusega. Kohus tegutses kiirelt ja andiski eile esmase õiguskaitse. Kaebus võeti menetlusse.

RKIK aga vastas kohtule, et nemad pole üldse metsaraietega mitte kuidagi seotud ega selles kohtuasjas osalised. Seepeale kohus tühistas esmase õiguskaitse. MTÜ sellega ei nõustunud ja esitas kaebuse ringkonnakohtule koos täiendate tõenditega. 13.06 andis teise astme kohus esmase õiguskaitse kuni 25.06.2024.

Metsapuhver harjutusvälja ja Sõmerpalu lasteaia vahel jääb praegu püsti. Alles jääb ka I kaitsekategooria liigi püsielupaik. Teeme kõik endast oleneva, et nii see ka jääks.

Kes Sõmerpalus "raudteearenduse" koosolekul käis, see ehk mäletab, et selle metsa asemele planeeritakse sõjatehnika laadimisala ja teed. Metsateatised on aga võetud lageraiele. Kas RMK teeb RKIK-le eeltööd ja teadlikult ei võetud metsateatisi raadamisele vaid hoopiski lageraiele?


Loe lisaks ka MTÜ Meie Nursipalu fb leht:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61556317797614

Samuti Nursipalu kaitseks fb leht:

https://www.facebook.com/groups/nursipalukaitseks

Previous
Previous

Kauksi Ülle: Nursipalu puuduliku mürauuringu infomürasse uputamine on ohtlik

Next
Next

Müra modelleerimise esitlus